sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Eka Joulu,,,

Joulu saapui jälleen ,pikkuhiljaa nurkan takaa yllättäen taas aiheuttaen "pikkukiireen" , ei toki stressiä , täähän on kuiten tuttu juhla jo liki kuudenkymmenen vuoden ajalta.
Jotain outoa aistin tulevissa pyhissä , kunnes yhtenä päivänä ajellessani yksin pimeässä , ajatus kirkastui todellisuuteen. Isäni ensimmäinen Joulu ilman pitkäaikaista, n,60 vuotta,  rakasta puolisoaan ja itselle myös ilman äitiä. Kuulostaa ehkä naivilta ja itsensä surkuttelulta että , voi voi poika raasu. En sillä alkanut "avautumaan" mutta tilanne ja elämänvaihe on kuitenkin uusi ja ennenkokematon.
Saimme viettää lasteni ja isäni kanssa yhteisen ,rauhallisen ,lämminhenkisen, ruoantäyteisen aaton.Ainoa särö kenties oli että muksun muksu ei ollut joukossamme vaan vietti aattoa äitinsä kanssa.Kolme polvea neljästä yhdessä oli ihan mukavaa kuitenkin. Isä oli jo viikon hössänny mitä hän laittaisi joulupöytään ja oliha pöydässä kystä kyllä, kuin äidin aikaan konsanaan. Mistään ei voinut päätellä että antimet oli yksin hänen aikaan saannostaan, oli leiponut tortut ja piparit ja laittanut muutoinkin pöydän koreaksi. Kova ukko jos saan sanoa, olisinpa itsekin yhtä sähäkässä vireessä vielä kolmenkymmenen vuoden päästä.Eipä siinä jääny avuksi muuta tekemistä kuin pöydän siistiminen ja tiskien tiskaaminen , josta hän tuntui olevan mielissään.Nyt vain sulatellaan ja huomenna varoen aloittaa arkinen aherrus vaikka Tapsa onkin, hyvää pyhien jatkoa mahdollisille lukijoille,,,

7 kommenttia:

 1. Niin, näin se maailma menee.

  Yhtäkkiä olemmekin suvun vanhimpia. Vielä et sinä itse ole, kun isäsi on vielä sähäkässä kunnossa. Se on mukavaa, että hän jaksaa menetyksestään huolimatta.

  Tuon ikäluokan ihmisenä vielä osannut ja pystynyt laittamaan joulupöperötkin! Kunnioitettavaa!

  Vaikka itse on aikuinen, vanhemmat ovat silti tärkeitä, ja kun he aikanaan nukkuvat pois, elämä ei ole enää samaa.

  Minun isäni ja äitini ovat olleet poissa jo muutaman vuoden, isä kauemmin, ja edelleenkin tuntuu hiukan oudolta ajatella, että on itse nyt tavallaan heidän asemassaan, yksi vahimmista perheessä, vain yksi sisareni on minua vanhempi.

  Oikein mukavaa pyhien jatkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
 2. tämä on varmaankin viides yritys kommentoida, ei nyt oikein sanat asetu eikä tule oikeassa järjestyksessä.

  isällesi oli tärkeää laittaa teille joulua! hän on tosiaan taitava ja oli mukavaa että tiskasit (niijuuvoisit tulla tännekin tiskaamaan :D)
  pojantyttö pääsee varmaan isänsä tai papan kanssa vielä isovaaria katsomaan myöhemmin :)

  VastaaPoista
 3. Eiköhän isänsä kaa, ovat käyneet aiemminkin,,,

  VastaaPoista
 4. Hieno jouluinne tarina.
  Saat olla tosi ylpeä isästäsi.
  Tuo kolmen ja neljännen polven yhteiset kokoontumiset on tosi hienoja, sellaisia jotka opin jo lapsuudessani
  nyt elämästä jo pois karsiutuneena...

  Tapsan tahteja huomiselle toivottaen. Kenties joskus saan tarjota takaisin lossivahdin aikaiset maljat.

  Säilytä tyylisi, pidän siitä.

  VastaaPoista
 5. Hieno oikea joulu Sinulla jupe, minullakin oli jälkikasvua vähän aattona syömässä..Tapanikin on kohta ohi ja myrsky on nousemassa, arki ja aherrus alkaa vasta huomenna.

  VastaaPoista
 6. hei pitäsköhän minun kuitenki tiskata ite...?

  VastaaPoista
 7. Kommenteista kiitellen toivotan parempaa jo alkanutta Uutta Vuotta. Vuoden vaihtuminen otettiin vastaan hyvien ystävien vieraanvaraisuudesta täysin vatsoin nauttien ja huikeaa ilotulitusta seuraten. Heitä vielä erikseen kiittäen,,,

  VastaaPoista