torstai 23. syyskuuta 2010

jupetan pikaruoka

Äkkinälkä iski ,mitäs nyssit ? Kaappi auki , jes. Pekonia , munia,sipulia,tomaattia, sinappikastiketta,juustoo, mitäs vielä ? Ei mitää,kyl noilla jo "pikkunälkä" lähtee.
Sipulit pieniks,ruskistus ja syrjään ,tilaa läskeille ja niie käristys. Siláikaa tomaatit pieniks lohkoiks ja pienen pieniä juustopaloja. Nyt o pannus sipulit,pekonit,tomaatit ja juustot sulassa sovus. Ja viel pari munaa sekaan ja sinappikastiketta luraus, sit pyöritetään kaikki sekasin. Virrat veks ,kansi päälle ja antaa hetke hautua et munat jähmettyy. Ja juomaks raikasta vettä. Voilaa ja taas on ähky. Ja tällä mennää taas 4-5 tuntii.
Nyt alas ohjaamosta ja muille : ajelkaa ajatellen. Moro

7 kommenttia:

 1. varo nyt viimeinkin sitä ähkyy..
  ei sulla niin äkkinälkä ollut, kun maltoit ihan ruokaa valmistaa..:D

  VastaaPoista
 2. Nam. Mun on kuitenkin tyydyttävä voileipään, sillä tämä huusholli vaatii kunnon siivousta. Sitten siivouksen jälkeen jumalattoman iso makaroonilaatikko uuniin, niin että siitä voi sitten osan pakastaa, päiville kun ei halua eikä jaksa mitään ruokaa laittaa. Nyt hihat heilumaan ton siivouksen merkeissä.

  VastaaPoista
 3. Muuten OK-kurmee, mutta juomavalintasi veti vakavaksi. Tuo olisi vaatinut kunnon ruokaryypyn alle, ruuan kanssa tummaa weissbieriä n. litra. Lopuksi grappatujaus kaiken päälle, niin johan renkaat pitää.

  VastaaPoista
 4. grappatujaus! jess, tuo täytyy muistaa...
  muuten voiski nyt mennä vähän sovellettuna tuota tekemään, sipulit kun puuttuu ja sinappikastike...vai kuumentaisko vain grillimakkaran pahimpaan nälkään ja odottais iltaa??

  VastaaPoista
 5. Ohhoh... siinäpäs vasta ruoka! Kulostaa ihan hyvältä mutta vaarallista minulle, joka yritän laihduttaa!

  Tänään leivoin omenakanelipullia (laihdutusruokaa...?!!??) ja söin niitä kolme, oli ihan pakko mennä metsään lenkkeilemään koirien kanssa pariksi tunniksi että saattoi syödä sitten illallisen hyvällä omalla tunnolla! :D

  Illallinen olikin valmiina kun tulin takaisin, tortillaa, kanafilesuikaleita, vihanneksia ja jugurtti- ja tacokastiketta. Poika oli tehnyt ruokaa mammallekin! Oli sekin namia! Olin itse aikonut kiehauttaa vihanneskeiton!

  VastaaPoista
 6. Ei toi oo vaarallista jos keventää, siin on nii pal paukkuja ettei tarvi syödä höttöä vaaleeta leipää eikä vaalei jauhomössöjä.Paitsi joskus.
  Kommeist ainoo mikä ei mulle passaa oli toi Pedron jumalaton kalja annos, :-) .Aikoinaan 33 kg pudottaneena ei toki rasvoja takas halua, meinaan sen verran kevee olo purotuksen jälkee.Siit on n,20v. Mistähän se johtuu et toisen tekemä gourmee maistuu ain paremmalta ?

  VastaaPoista
 7. Niinhän se on, toisen tekemä on hyvää vaikka olisi itse vaikka kuinka hyvä kokki, minäkin olen olevinani hyvä sellainen!

  Minä en koskaan syö vaaleaa leipää, poikkeuksena just nuo tortillat mistä mainitsin tuossa edellisessä. Rakastan ruisleipää, eikä aamu ala oikein kunnolla jos en joko saa ruisleipäkahveja tai kaurapuuroa ja tuoremehua! Muuta ei tarvitse - jompikumpi on hyvä!

  Kaljasta en tykkää joten tuo Pedron ehdotus ei sopisi minullekaan, mutta tujaus grappaa ei kyllä pahaa tee - vaikka minun grappakokemukseni ovat kamalat!

  Sain pullon grappaa kun kerran kävin Ranskassa vierailulla eräällä viinitilalla. Viinitilan viinit olivat hyviä mutta se heidän grappa - se oli kamalaa! Maistui pahemmalle kuin vain kerran tislattu pontikka!

  Vaikka grappa onkin italialainen sana niin sillä viinitilalla Ranskassa se oli myös grappaa. Eihän sitä sanaa saa käyttää kuin Italiassa valmistetusta grapasta, mutta tämä olikin kotitarpeiksi tehtyä.

  Se oli niin pahaa että oli vuoden päivät kotona kaapissa, ja aina yritimme sitä vieraille tuputtaa. Aina ne kohteliaisuuttaan pari kolme senttiä saivat juoduksi.

  Grappahan onkin tehty kahvin tappajaksi, eli se juodaan espressokupposen päälle.

  No, siinäpä tämä gourmeeteksti Jupetan inspiroimana. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista